Συνέντευξη στην Αθηνά Κοροβέση
Μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί ο Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στον ιστότοπο Politis Online και την Αθηνά Κοροβέση.
Από την καίρια θέση του στα ηνία της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, ο Κώστας Ζαχαριάδης δίνει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την πορεία της οικονομίας της χώρας, τις συντάξεις, το παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση, τον Καλλικράτη, τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. Επιπλέον, μιλάει για το Μάτι και την Μάνδρα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην έρευνα της Δικαιοσύνης.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης, παρά το νεαρό της ηλικίας του -μόλις 33 ετών-, έχει κατορθώσει να αποτελεί ένα από πιο αναγνωρίσιμα στελέχη της κυβερνητικής παράταξής του, κερδίζοντας -εκτός από την ηρεμία που τον διακρίνει- με την επιχειρηματολογία του και τον άριστο χειρισμό του λόγου, για τα οποία εισπράττει τα ειλικρινή κοπλιμέντα ακόμη και από τα αντίθετα ιδεολογικά στρατόπεδα.
«Βγάλαμε τη χώρα από τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και προχωράμε με μεγαλύτερες ελευθερίες στην άσκηση προοδευτικών πολιτικών» τονίζει ο Κώστας Ζαχαριάδης, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει «πολλά περισσότερα σημαντικά βήματα εκτός μνημονίων, μακριά από τη κακοδιαχείριση του παρελθόντος».
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται και στις προτεραιότητες του υποψήφιου Κώστα Ζαχαριάδη (που για όσους δεν το γνωρίζουν είναι βιολόγος στο επάγγελμα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία).
Η συνέντευξη ωστόσο δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει από το κατεξοχήν θέμα των ημερών, την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών και την ανάληψη των καθηκόντων του από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
«Η φιλειρηνική, ενεργητική πολιτική που ακολουθούμε ως δόγμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας τα τελευταία χρόνια, δεν ανατρέπεται και συνεχίζει.» τονίζει εμφατικά ο Κώστας Ζαχαριάδης, δηλώνοντας επίσης την απουσία «γκρίζων ζωνών» και οποιονδήποτε υπονοούμενων στη διαχείριση των κονδυλίων από την σημερινή κυβέρνηση.
«Ο τόπος χρειάζεται σταθερούς εκλογικούς κύκλους που ενισχύουν την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό» επισημαίνει επιπλέον.
Αυτά και άλλα πολλά, στην συνέντευξη που ακολουθεί:
Αθηνά Κοροβέση: Κύριε Ζαχαριάδη, ξεκινώντας αυτήν την συνέντευξη θα ήθελα να ζητήσω το σχόλιό σας για το φλέγον ζήτημα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.
Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει ο οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας. Άλλαξε ο υπουργός των Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει και αυτό το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, αλλά δεν άλλαξε η πολιτική και δεν θα αλλάξει η πολιτική. Η φιλειρηνική, ενεργητική πολιτική που ακολουθούμε ως δόγμα εξωτερικής πολιτικής της χώρας τα τελευταία χρόνια, δεν ανατρέπεται και συνεχίζει.
Α.Κ.: Τη θητεία του Νίκου Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών πως την χαρακτηρίζετε;
K.Z.: Ο κ. Κοτζιάς ήταν ένας άριστος υπουργός των Εξωτερικών που υπηρέτησε τα καθήκοντά του και αναβάθμισε τη γεωστρατηγική θέση της χώρας αυτά τα 3,5 χρόνια. Είναι ένας ευπατρίδης πολιτικός που πάλεψε σε όλα τα πεδία και στο Μακεδονικό και στο Κυπριακό και σε σειρά άλλων ζητημάτων όπως αυτό της Αλβανίας, για να κάνει τη χώρα μας ισχυρότερη και πιο αναγνωρίσιμη και το πέτυχε.
Α.Κ.: Αναφορικά με το ζήτημα των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών;
K.Z.: Χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα και εμπιστοσύνη. Σε πολλές χώρες στον κόσμο υπάρχουν δαπάνες σε υπουργεία οι οποίες δεν γράφονται απευθείας στον προϋπολογισμό. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι και η σημερινή διαχείριση των κονδυλίων από την δική μας κυβέρνηση και τους δικούς μας υπουργούς, γίνεται με αίσθημα σοβαρότητας, πατριωτικής ευθύνης και εντιμότητας απέναντι στα χρήματα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να υπάρχει καμιά γκρίζα ζώνη σε αυτό ή οποιοδήποτε υπονοούμενο. Θυμίζω ότι με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών, όποτε δεν βλέπω κάποιο ζήτημα. Δεν υπάρχει καθεστώς απορρήτων δαπανών που δίνονται για εθνικούς λόγους σε άλλα υπουργεία πλην του ΥΠΕΞ. Όσοι πολιτικοί και όσα κόμματα όψιμα κόπτονται για τα κονδύλια του ΥΠΕΞ, καλό θα ήταν να μας πουν πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπου οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι.
Α.Κ.: Κύριε Ζαχαριάδη, σε πρόσφατη συνέντευξή σας μία ημέρα πριν τα εγκαίνια της 83ής ΔΕΘ, δηλώσατε ότι «η χώρα έχει γυρίσει σελίδα αλλά αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στην καθημερινότητα των πολιτών» σε κάτι που πρέπει να εστιάσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά είπατε. Αυτή η δήλωση δεν είναι από μόνη της οξύμωρη; Πότε να αναμένουν οι πολίτες να δουν την αλλαγή που υπόσχεστε δεδομένου ότι μετράμε πλέον αντίστροφα για τις εκλογές;
K.Z.: Να σας θυμίσω ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα χρεοκοπημένη, μια οικονομία πλήρως διαλυμένη και μια κοινωνία βαθιά ταλαιπωρημένη. Μια κατάσταση πρωτοφανή δηλαδή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με τη χώρα μας σε μακράν χειρότερη θέση σε σύγκριση με τα αλλά κράτη-μέλη που εφάρμοσαν επίσης προγράμματα διάσωσης.
Δώσαμε έμφαση στην έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς μεγάλους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής και στη διαμόρφωση του δημοσιονομικού μείγματος, και παρόλα αυτά τα καταφέραμε, βγάλαμε τη χώρα από τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και προχωράμε με μεγαλύτερες ελευθερίες και δυνατότητες στην άσκηση προοδευτικών πολιτικών.
Συνήθως είναι πιο εύκολα να γκρεμίζεις κάτι, παρά να το χτίζεις και να το διατηρείς. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις διέλυσαν πλήρως την οικονομία, και η προσπάθεια της παρούσας κυβέρνησης επικεντρώθηκε στο ζήτημα της αποκατάστασης της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ενίσχυσης και σταθεροποίησης των οικονομικών δεικτών. Πετύχαμε σημαντικά πράγματα εντός μνημονίου και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα εκτός μνημονίων, με προσεκτικά βήματα και συγκεκριμένη στόχευση, μακριά από τα λάθη και την κακοδιαχείριση του παρελθόντος.
Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και αυτό φαίνεται και στην πραγματική οικονομία. Έχουμε ακόμη δουλειά, αλλά, όπως σας είπα, το restart που κάνουμε απαιτεί χρόνο και συγκεκριμένα βήματα και πρωτοβουλίες, τις οποίες και παρουσίασε αναλυτικά ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.
Α.Κ.: Στο ίδιο μήκος κύματος, η αριστερή ιδεολογία της κυβέρνησής σας θεωρείτε ότι έχει «υπηρετηθεί» με τους κυβερνητικούς χειρισμούς όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεστε στην εξουσία; Kατ΄ επέκταση, γιατί το κόμμα σας να αποτελέσει την επιλογή των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές, υπό την εν λόγω αντιστρόφως ανάλογη σχέση που πολλοί ψηφοφόροι ενστερνίζονται;
K.Z.: Δεν εφαρμόσαμε από την πρώτη μέρα το πρόγραμμμά μας και δεν καταφέραμε να υπηρετήσουμε πλήρως την ατζέντα μας εντός μνημονίου. Ωστόσο καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να βελτιώσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, να ψηφίσουμε νομοσχέδια με προοδευτικό πρόσημο, να είμαστε πρώτη στην αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Γιούνκερ, να ρίξουμε την ανεργία κάτω από το 19%, να αυξήσουμε τις επενδύσεις και να μεριμνήσουμε για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Τι από όλα αυτά είχε γίνει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις; Τι από όλα αυτά ήταν αυτονόητο ότι θα πετύχουμε όταν αναλάβαμε, τον Ιανουάριο του 2015; Κατά συνέπεια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, εντός δύσκολων συσχετισμών, σε αντίθεση με τη μηδενιστική προσέγγιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην οποία σύρεται και το ΚΙΝΑΛ.
Α.Κ.: Δηλώνετε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Πόσο βέβαιος είστε για αυτήν την άποψή σας;
K.Z.: Στόχος μας είναι η εξάντληση της τετραετίας για να φανεί πιο ολοκληρωμένα το αποτύπωμα των πολιτικών μας, αλλά και γιατί ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα και σταθερούς εκλογικούς κύκλους που ενισχύουν και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.
Α.Κ.: Σας πηγαίνω πίσω στη συμφωνία του Eurogroup της 21ης Ιουνίου και στα λόγια του Πρωθυπουργού ότι πρόκειται για«Το τελευταίο μεσοπρόθεσμο, της τελευταίας αξιολόγησης, του τελευταίου μνημονίου». Θεωρείτε ότι τέτοιες δηλώσεις παρηγορούν τον ελληνικό λαό που υποφέρει τόσα χρόνια και που επιπλέον αγωνιά για το θέμα των συντάξεων;
K.Z.: Και εγώ θα σας πάω μπροστά και θα σας επαναλάβω ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι κάθε χρόνο και καλύτερη. Τόσο σε επίπεδο αριθμών, όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας, στην πραγματική οικονομία, στο ζήτημα της ανάπτυξης, της σταδιακής τόνωσης της αγοράς και της κατανάλωσης.
Όσο για το θέμα των συντάξεων, ας περιμένουμε λίγο ακόμα. Είναι γνωστή η μάχη που δίνουμε.
Α.Κ.: Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, θα ήθελα να σας μεταφέρω μία άποψη που έτυχε να διαβάσω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ότι δηλαδή ο απόηχος του δημοψηφίσματος ήταν «θετικός» για άπαντες: για τον Ζάεφ λόγω της νίκης του «ναι», για την κυβέρνηση διότι απέφυγε το φιάσκο, αλλά και την αντιπολίτευση και των δύο χωρών δεδομένης της αποχής και της γενικότερης κατρακύλας της καμπάνιας υπέρ του «ναι». Παρά αυτό το παράδοξο, το πραγματικό παράδοξο ενυπάρχει εντός της κυβέρνησής σας, και αναφέρομαι φυσικά στην άμεση ανάρτηση στην οποίο προχώρησε ο κυβερνητικός σας εταίρος Πάνος Καμμένος για το «ανυπόστατο» του αποτελέσματος αμέσως μετά τα πρώτα exit polls. Πάνω σε τέτοια «παράδοξα» να βασίζεται ο ελληνικός λαός, ο οποίος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ στην ιστορία αυτού του τόπου, ξάστερες κουβέντες;
K.Z.: Συμφωνώ μαζί σας για τις ξάστερες κουβέντες. Είναι κάτι που επί δεκαετίες δεν το είχαμε από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και πΓΔΜ. Ο στρουθοκαμηλισμός και το εθνικιστικό παραλήρημα του παρελθόντος ήταν άνευ προηγούμενου, ειδικά όταν η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών παγκοσμίως αποκαλούν την πΓΔΜ «Μακεδονία» και εμείς κάναμε πως δεν βλέπαμε και δεν ακούγαμε.
Η κυβέρνηση Τσίπρα είχε από την αρχή των διαπραγματεύσεων κρυστάλλινη θέση στο ζήτημα της ονομασίας, πέτυχε μια θετική, ιστορικής σημασίας συμφωνία για τη χώρα, αποκαθιστώντας στο μέτρο του δυνατού τα εθνικά μας συμφέροντα, και ακολουθώντας την εθνική «γραμμή» για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Επίσης, η κυβέρνηση Ζάεφ έδειξε και δείχνει πολιτική αποφασιστικότητα και παρρησία, ξεπερνώντας την εθνικιστική υστερία της αντιπολίτευσης του VMRO. Ελπίζουμε να τα καταφέρει και να περάσει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, να έρθει η Συμφωνία και στην ελληνική Βουλή προς επικύρωση, ώστε να έρθουν όλα τα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους για το μέλλον του τόπου, τα εθνικά μας συμφέροντα, τη σταθερότητα και ειρήνη στα Βαλκάνια.
Α.Κ.: Αναφορικά με το «καθ΄ομολογίαν» φλερτ, αν μου επιτρέπετε τον όρο, με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, στο πρόσφατο παρελθόν δηλώσατε ότι το Κίνημα Αλλαγής εξελίσσεται στην δυσάρεστη εξαίρεση αυτής. Πώς το εννοείται και τι απαντάτε σε όσους μιλούν για «σοσιαλδημοκρατικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ;
K.Z.: Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια σε ευρωπαϊκο επίπεδο, σε κράτη-μέλη όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, στο Ευρωπαϊκο Συμβούλιο και στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο, για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων και αλλαγή του μείγματος πολιτικής στην Ευρωζώνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχουν ενεργά και μεθοδικά σε αυτή την κατεύθυνση σε ευρωπαϊκο επίπεδο, παρότι στην Ελλάδα η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, σε αντίθεση με την επίσημη θέση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, φλερτάρει διαρκώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, υιοθετώντας μια ακραία και αδιέξοδη αντι-ΣΥΡΙΖΑ «γραμμή».
Κατά συνέπεια, θα έλεγα καλύτερα ότι δεν υπάρχει «σοσιαλδημοκρατικοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια μετατόπιση ενός σημαντικού τμήματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προς τα αριστερά και «άνοιγμα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί τον βασικό, κεντρικό πυλώνα των αριστερών και κεντροαριστερών δυνάμεων στην Ελλάδα.
Α.Κ.: Μπορεί να αποδώσει σύντομα καρπούς το νέο παραγωγικό μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση;
K.Z.: Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια και συντονισμός με τους παραγωγικούς φορείς, συνεχής αξιολόγηση και παρακολούθηση των βημάτων, και συγκεκριμένα, μετρήσιμα αποτελέσματα. Είμαστε στο σωστό δρόμο μέχρι τώρα και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και προσήλωση, όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Α.Κ.: Από τον «Καλλικράτη» στον «Κλεισθένη Ι». Γνωρίζοντας ότι έχετε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα καθότι έχετε συμμετάσχει σε αντίστοιχα συνέδρια, πιστεύετε ότι πρόκειται για μία καίρια τομή της κυβέρνησής σας; Θα υπάρξει ουσιαστική αναδόμηση στο τοπίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
K.Z.: Με την υιοθέτηση του «Κλεισθένη Ι» υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Αριστεράς και, ευρύτερα, του προοδευτικού κινήματος, για το οποίο δόθηκαν αγώνες δεκαετιών. Πρόκειται για μια ιστορική, δημοκρατική τομή και ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα που θέτει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε νέες, στέρεες βάσεις.
Η μεταρρύθμιση αυτή αναμένεται να ενδυναμώσει το διάλογο και να εισάγει μια κουλτούρα συνεννόησης και συναίνεσης, ενώ η κατάτμηση των γιγαντιαίων εκλογικών περιφερειών βάζει τέλος στους βουλευτές-φεουδάρχες που δεν είχαν καμία σχέση με τον τόπο από τον οποίο εκλέγονταν. Ενισχύεται επίσης η λογοδοσία και ο κοινωνικός έλεγχος των πεπραγμένων των βουλευτών και αυξάνεται η αντιπροσωπευτικότητα της ψήφου, κάτι πολύ σημαντικό και θετικό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
Α.Κ.: Κύριε Ζαχαριάδη, θα ήθελα να σας κάνω μία πιο «ανθρώπινη» ερώτηση, γιατί στο τέλος η ανθρώπινη ζωή είναι που μετράει πέραν από οτιδήποτε άλλο. Όντας στο καίριο πόστο της διεύθυνσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σκεφτήκατε ποτέ πώς το κόμμα σας και συνολικά η κυβέρνηση θα κοιτάξετε πάλι στα μάτια τους πολίτες μετά την τραγωδία στο Μάτι και νωρίτερα στη Μάνδρα; Πόσο μάλλον ζητώντας την ψήφο τους, και δη στην Περιφέρεια Αττικής;
K.Z.: Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών απαιτεί αποφυγή οποιασδήποτε προσπάθειας καπηλείας ή δημιουργίας εντυπώσεων, πολιτικών ή δημοσιογραφικών.
Και η Μάνδρα και το Μάτι δεν θα ξεχαστούν μετά το πέρας της θλιβερής δημοσιότητας. Για το Μάτι, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, είναι ένα στοίχημα να αναγεννηθεί, να προστατευτούν οι ιδιοκτήτες, οι κάτοικοι αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες στρεβλώσεις και παθογένειες στην περιοχή.
Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται κινητοποίηση και των ενεργών πολιτών που πήραν στις πλάτες τους αυτή την προσπάθεια, και βέβαια η συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η έρευνα της δικαιοσύνης πρέπει επίσης να συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς για τη τραγωδία στο Μάτι και να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη θωράκιση της περιοχής από μελλοντικές περιβαλλοντικές απειλές.
Α.Κ.: Ποιό θεωρείτε το μεγαλύτερο επίτευγμα της κυβέρνησης στα τρία χρόνια της διακυβέρνησής της, και τί θα επιθυμούσατε να δείτε να υλοποιείται μέχρι την ημέρα των εκλογών;
K.Z.: Είναι πολλά εκείνα που θεωρώ σημαντικά, από την έξοδο από το μνημόνιο και την ανάκτηση της οικονομικής μας κυριαρχίας, τα προοδευτικά νομοσχέδια σε υγεία και κοινωνικά δικαιώματα, μέχρι τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τη μείωση της ανεργίας και πολλά αλλά. Δυστυχώς δεν μπορώ να διαλέξω!
Για όσα έχουν δρομολογηθεί μέχρι τις εκλογές, δουλεύουμε για να υλοποιηθούν στο ακέραιο όλες οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Α.Κ.: Πού θα δώσετε την εκλογική μάχη και ποιες είναι οι προτεραιότητες του υποψήφιου Κώστα Ζαχαριάδη;
K.Z.: Αυτή είναι μια συλλογική απόφαση του κόμματος και των αρμοδίων οργάνων. Όσο για τις προτεραιότητες, είναι ταυτόσημες με τους στόχους της κυβέρνησης και με το πλάνο που έχουμε θέσει για την επόμενη τετραετία.
Α.Κ.: Κύριε Ζαχαριάδη, σας ευχαριστώ θερμά.
Πρώτη δημοσίευση: Politis Online
20/10/2018